Carina´s Blogg

Direktlänk till inlägg 11 maj 2017

Vi får helt enkelt sjunga...

Av Carina - 11 maj 2017 19:45

Halvfyra i måndags morse ringde min klocka på morgonen,eller ska man kalla det natten ?

Jag hade bokat taxi som skulle hämta mig klockan fyra och hade för säkerhets skull dubbelkollat detta på söndagen.

Kommer inte taxin så missar jag tåget som skulle ta mig till Växjö.

Två dagar - Särskolans Rikskonferens med tema - Kärlek, Sex och Relationer.

Jag hade sällskap av arbetskamraten Marie.

Taxin kom sju minuter innan bokad tid och vi var i god tid på T-centralen.Tåget var försena pga tekniskt fel på tåget.Cirka 30 minuter senare än beräknad avgång satt vi på tåget,men missade tåget vi skulle byta till i Alvesta.Som tur var kunde vi ta ett annat tåg.


Väl framme fick vi hänga av oss,och sedan var det fika innan vi tog plats för invigning.


Konferensen invigdes av Landshövding Ingrid Burman.

Elever från Gymnasiesärskola, Kungsmadskolan Växjö spelade och sjöng för oss.Så duktiga och vilka modiga elever.


Därefter kom Tobias Karlsson, professionell dansare, koreograf och föreläsare.

  • Livet – inte alltid en dans på rosor
Genom att lyssna till signalerna omkring dig, din egen intuition och genom att ibland ta emot en hjälpande hand från en vän, har jag lärt mig att man kan uppnå drömmen! MEN om du inte är lycklig under resan gång, då kommer du inte heller bli det när du uppnår drömmen. Jag vill börja med att berätta att mitt liv inte alltid varit ”En dans på rosor”.
 
Fantastisk föreläsare,riktigt bra och underhållande.
 
  • Nathalie Simonsson och Zafire Vrba, sexualupplysare och utbildare, samt projektledare och initiativtagare till Privatliv.
En väldigt bra app som ALLA tonåringar borde ladda ner.
 
 
  • Ulrika Rogland, målsägandebiträde, opinionsbildare och föreläsare.Jag kände mig speciell.En föreläsning om grooming-sexuella övergrepp på internet.

Fruktansvärt vilka idioter det finns som döljer sig bakom en datorskärm.Viktigt att vi vuxna agerar och reagerar när vi misstänker något.


  • Jack Lukkerz, Socionom, fil lic i socialt arbete, master i sexologi
    Aukt. specialist i sexologisk rådgivning (NACS)
    Sexualitet, intellektuella funktionsnedsättningar och professionellt bemötande.
  • Föreläsningen tar upp sexualitet i relation till intellektuella funktionsnedsättningar samt frågor runt professionellt bemötande, med särskilt fokus på personer som lever med grava, intellektuella funktionsnedsättningar. Innehållet har en tydlig anknytning till forskning som varvas med förslag på såväl metoder, litteratur som förhållningssätt. Föreläsningen avslutas med diskussion i storgrupp samt en frågestund där deltagare har möjlighet att ställa egna frågor.



Föreläsningarna slutade klockan 17:00.Vi checkade in på hotellet och piffade till oss för att ge oss ut på stan och se invigningen av Växjö Pridefestival som är i Växjö denna vecka.

Vi fick en varsin ballong,lyssnade på ett invigningstal och släppte iväg våra ballonger som blev en riktig färgbomb på himmelen.Strax efter invigningen kom snön och vi smet då in på en bar för att invänta middagen som började klockan 19:00.

Landshövdingen Ingrid Burman invigde även Pride veckan.Vi blev inte ensamma på denna bar,alla andra från torget kom också dit.

Att gilla olika och att vara olika tycker jag är så fantastiskt bra,att det är tillåtet i Sverige att få vara olika är också bra,men tyvärr inte accepterat av alla,är väl mindre bra,men jag tror det är på godväg.

Det var en ren fröjd att se dessa människor denna kväll.

Vi passade även på att ta en bild med Landshövdingen av Växjö.

  


Middagen var väl si så där.Jag hade kunnat lagat det bättre.MEN det är väl svårt att laga till så måmga personer.

     


Efter middagen kom ett band och spelade,vi orkade vara med fram till 23-tiden sedan var det dags att gå tillbaka till hotellet och krypa ner i sängen.


Tisdagens konferens började klockan 8:00 med skolverket som informerade - Aktuellt från Skolverket


  • Mariet Ghadimi, verksamhetschef TRIS (Tjejers Rätt i Samhället)

Förebyggande arbete mot hedersvåld på gymnasiesärskolor – en presentation av Nå- vidare gruppmaterial

Under föreläsningen presenteras TRIS samlade erfarenheter av hedersrelaterat förtryck och våld mot personer med intellektuell funktionsnedsättning samt hur man kan arbeta förebyggande på gymnasiesärskolor genom det nya gruppmaterialet Nå- vidare.



  • Serena Hasselblad, initiativtagare och tidigare projektledare för Autistiskt Initiativ.

Autism och relationer  

Serena Hasselblad kommer att prata om hur ett autistiskt faktaorienterat sätt att tänka även tydligt påverkar autisters förhållningssätt när det gäller kärlek och relationer.



  • Nathalie Simonsson, sexualupplysare, författare och föreläsare. Nathalie är huvudskribent för Skolverkets stödmaterial Sex- och samlevnadsundervisning i särskolan.

Skolverkets stödmaterial
– sex- och samlevnadsundervisning i särskolan

Vad står i kursplanerna? Vad innebär ämnesintegrerad sex- och samlevnadsundervisning? Hur kan man arbeta med Skolverkets stödmaterial? Under den här timmen går vi igenom vad undervisning om jämställdhet, sexualitet och relationer egentligen innebär.



  • Margareta Nordeman, leg.psykoterapeut, vårdlärare och specialist i klinisk sexologi.

När känslan tar över…

Om  styrkan i längtan efter kärlek och närhet, om lusten och glädjen i sexualiteten, men också det svåra om uttrycken är provocerande för omgivningen. Margareta delar med sig av sina erfarenheter från sitt arbete som handledare och psykoterapeut.


  • Sören Olsson, författare till Sune, Bert, Håkan Bråkan m fl.

Känn känslor

En föreläsning om hur livet är som det är, och inte alltid som man har tänkt och hur man förhåller sig till alla de känslor som vi alla bär på.

Sören berättar om livet, lyckan, kärleken och döden.
Och om kontroll – och om hur svårt det är att planera sitt liv, eftersom det ändå ofta händer på nåt annat sätt än hur man tänkt.
Och självklart om livet med en annorlunda prins.


Mycket bra och intressanta föreläsare.Jag kom hem strax efter 19 i tisdags kväll och var då rätt mör i både kropp och knopp.


Maj månad 2017!

Så här kallt som vi har nu har det inte varit på 36 år i maj månad.Det sägs att vi ligger efter en månad,vädermässigt.

-4 till -6 grader varje morgon.Vi får skrapa bilrutor på morgonen och elda i öppna spisen på kvällarna.

    Gullvivorna ser utt att behöva kämpa för att hålla sig någorlunda fina.

Ska vi få någon vår i år eller kommer det att bara smälla till och bli sommar ? Eller blir det ingen sommar ?


Våren som är så fantastiskt härlig,den vill man ju inte gå miste om.Vi får helt enkelt sjunga Idas sommarvisa - Du ska inte tro det blir sommar,ifall inte nån sätter fart...  


     Jag har fått förmånen att testa Salvequick Exfoliating socks.För vem vill inte ha silkeslena fötter utan krångel.Packade in mina fötter i påsarnasom skulle vara på i 60 minuter.Efter 3-7 dagar börjar död hud flagna bort.Låter läskigt men smidigt.Det har endast gått en dag så jag väntar med spänning på resultatet.


      

Receptbloggen är uppdaterad med nya recept 



  

Med denna lilla tax tjej säger jag hejdå och tack för idag.

Kram

/Carina



#Exfoliatingsocksbuzz #Salvequick #Buzzador



 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 16 april 2020 07:00

Det är så overkligt, konstigt och skrämmande med covid-19.Jag har nog inte riktigt förstått allvaret i det. Man får höra om det på radion,tv och bland sociala medier.Det har på någotvis varit så overkligt, tills i går då vi fick det tragiska besked...

Av Carina - 27 mars 2020 06:30

Det var en månad sedan jag skrev sist och mycket har hänt i världen sedan dess. Jag försöker att inte tänka så mycket på covid-19.Visst är det fruktansvärt för dom som blir drabbade,men jag kan inte sluta leva eller stänga mig inne.   Vårt gymn...

Av Carina - 26 februari 2020 14:30

Gör mer av det du älskar att göra. Det som får dig att må bra. Livet är för kort för något annat. Att medvetet boka tid med sig själv för att må bra och njuta är en viktig del i att varauthållig. Att gilla vad man tar sig för, skapar en go känsla i...

Av Carina - 16 februari 2020 14:00

Träna hjärtat    Ditt hjärta är din kropps viktigaste muskel och med regelbunden motion får du ett starkare hjärta. Om du tränar och rör på dig dagligen halverar du risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdom jämfört med om du har en stillasittand...

Av Carina - 12 februari 2020 15:30


Igår började Weight Trainer PRO, bokade in mig på första grupp passet kl 18:00. Fem stationer hade vi och man var 40 sekunder på varje station sedan bytte man.Vi körde fyra varv och alla gjorde efter sina förutsättningar.Riktigt tufft men roligt.Vi h...

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards