Carina´s Blogg

Alla inlägg under mars 2013

Av Carina - 16 mars 2013 17:45

Undrar hur länge denna kyla ska hålla i sig ? -17 grader vid sju tiden i morse och som varmast under dagen -2 grader.

Känns som om våren är långt borta...


Det blev en ny jacka i dag,kunde inte motstå den   

Satt mot husväggen och mös i solen en stund innan det var dags att ta fram snabeldraken här hemma.Där efter blev det en långpromenad med hundarna.


Matplatsen under fågelborden där jag matar rådjuren är nu välbesökt.Sex bockar och en get har vi nu som matgäster.

Och tyvärr har även vildsvinen hittat hit.Dom brukar komma sent på kvällarna och nätterna.


Efterätten vi åt i går Hallonclafoutis var en smaskig, fransk efterrätt där du blandar söta hallon med en variant av pannkakssmet i en smord, ugnssäker form. Grädda formen i ugnen tills smeten har stelnat, pudra över florsockret och servera! Klicka på länken till mina recept och gör detta, lovar att ingen blir besviken.


Nu ska här lagas middag.Återkommer lite senare i kväll.


Kasta inte bort din tid på förklaringar,människor hör ändå bara det som de vill höra


Kram

Carina

  

Av Carina - 15 mars 2013 20:15

Älskar fredagar.Tänk om alla dagar vore fredagar gud så skönt.Eller inte då har man ju inget att längta efter...


Jag älskar att skratta och att ha roligt på jobbet och nu har jag hittat en och annan ljuspunkt i tillvaron och det blir minst en handfull (fem) skratt tillfällen per dag.

Lotta och jag har börjar sjunga så fort vi finner ett ord som finns med i en text,rätt kul och bör testas av er som sjunger hellre än bra   


 

Ny fixade naglar utan ringar....Saknar dem och hoppas att jag snart kan börja använda dem igen.

Blev i alla fall nöjd med min naglar och OM tre veckor igen är det dags för ny färg   


 

Förra fredagen köpte jag dessa tulpaner till mig själv och de är inte så vackra men de blommar än.


 

Det blev en favorit i repris till middag i dag Vitlöksstekt kyckling med krämig risotto  . Det är ju så gott och Gabriella fick även en matlåda med sig i morgon.

Hälsade på Gabriella en snabbis i dag på jobbet och hon bad mig göra något gott till i kväll och då blev det hallonclafoutis.

 

Mumms så gott det var   


Varför inte prioritera sådant som är viktigt i livet?

Omtanke,kärlek och gemenskap,till exempel.

Av Carina - 14 mars 2013 19:15

I morse var det riktigt svårt att lämna sängen.Brukar normalt kliva upp direkt men väntade in i det sista innan jag klev upp.Har sovit dåligt två nätter i rad.I natt sov jag skapligt.Men har varit SÅ trött i dag.

Hängde på låset hos labb på vårdcentralen i morse.Jag och alla pensionärer i dag med.

Gick skapligt fort att komma in. Tre rör med blod blev det i dag.

På vägen där i från blev jag fast i köer.Det hade skett en bil olycka med tre bilar inblandade mellan Tumba och Tullinge.Bilen som var i mitten såg inte ut att vara en bil längre och jag undrar hur den stackars bilföraren mår nu och om den klarade sig ???


Har haft en bra dag på jobbet.En elev och jag hade lite att uträtta i Farsta och vi passade på att fika.

 

Tittade även lite på kläder och jag såg då dessa jackor och blev förälskad   

Jag tyckte att den turkosa skulle passa mig (har ju samma färg på bilen ) men eleven jag hade med mig skakade på huvudet och sa bestämt NEJ och pekade på den ceriserosa.Jag har nu inte släppt tanken på dessa jackor och ska fundera lite till om jag verkligen har råd  ? och har jag råd så blir det den turkosa,för jag har ju redan en cerise fast det är ju en annan jacka.  


 

Middagen i dag blev improvisation. Skar potatis och råstekte den,hade fläskkotlett som jag stekt och sedan la i en sås på creme fraiche vitlök och basilika.Blev riktigt gott med en sallad till.


Tänk att Camilla Läckberg och hennes Martin Melin ska skilja sig.Dom som verkade så lyckliga,

 Det är en mycket vänskaplig separation och vi fortsätter vara de bästa vänner säger dom.

Kärleken har övergått till vänskap och det är någonting som har vuxit fram under en längre tid, säger Camilla.

Men hur funkar det igentligen att vara bästa vänner efter en skilsmässa? Och hur funkar det då den andra träffar en ny partner?

 Att leva en relation med en kompis är ju inte rättvist det heller,varken mot sig själv eller sin partner.För det finns inget mer fantastiskt än att vara förälskad   Så all lycka till dem båda.


Livet går inte i repris.Du är i direktsändning varje minut.

Lev ditt liv!

Lev nu!


Kram

Carina


Av Carina - 13 mars 2013 19:30

Inget bloggande på några dagar,men nu är jag här igen.Har jobbat och varit på två möten direkt efter jobbet och då jag kommit hem har jag duschat och lagt mig.

I kväll blir det till att mysa i soffan framför den öppna spisen,kommer nog att se sista avsnittet av Torka aldrig tårar utan handskar.Isabella har laddat ner den åt mig tur att hon tänker på mig   


Hur många kvinnor smygläser sina mäns mail och sms?  pratar dom om på radion just nu.

  Men oj så privat,vem gör något dyligt ???


Och då undrar jag Hur många MÄN smygläser sina kvinnors mail och sms ? Skulle vara mycket intressant att veta ?


Undrar om jag någonsin kommer att på en OK stämpel på min rumpa ? Ja så som dockan får i tomteverkstan på julafton får innan de hoppar ner i tomtesäcken.

Lämnade fem rör blod i förra veckan för provtagning och i går fick jag veta att mitt blodvärde blivit lågt och måste kollas upp.Så i morgon ska jag dit igen.Bra med en noggrann läkare.Men det är ju så fruktansvärt påfrestande att inte få må 100% bra.

Men,men jag ska inte klaga för det finns dom som mår betydligt sämre än mig.

Förhoppningsvis hittar dom felet och jag kan dansa vidare i livet och njuta så som jag vill   


 

Lasagne al fungi är lasagne på ett nytt och kreativt sätt.Rätten innehåller,förutom de vanliga ingredienserna, kastanjechampinjoner,paprikapesto och bladspenat och serveras tillsammans med sallad och solroskärnor.Gott och läckert. 


Har nu fått veta obduktionssvaret på valparna som dog för mig.De hade inflammation i tarmarna.Samt att de ej fått i gång funktionen på sina lungor.Känns skönt att ha fått ett svar så att jag kan gå vidare.

Det blir inga fler kullar detta år.Men där i mot planeras det inför 2014.Jag tar detta år som ett vilo år helt enkelt.


När molnen hopar sig kan det vara bra att komma i håg att bakom dem är himlen alltid blå


Kram

Carina



Av Carina - 10 mars 2013 19:45

I dag har jag varit superduktig säger jag och klappar mig själv på axeln. Eftersom jag inte har någon som kommer och städar åt mig och jag tycker om att ha fint så får jag fixa det själv.

Har tvättat fönster,bytt gardiner,städat i tvättstugan,dammsugit,dammat,tvättat och gått en långpromenad med hundarna.


 


   

Visst är han stilig min bock   Har sagt det förut men det tåls att upprepa sig,hornen är så fina nu då det är päls på dem.


Om etthundraelva dagar är Gabriella och jag på Marmaris

 

Här ska vi bo Blue Bay Classic i en vecka,vi reser den 29 juni.

Blue Bay Classic är ett hotell för vuxna med bra läge nära stranden och på promenadavstånd till centrum. Hotellet har en privat del av stranden med fria solstolar (begränsat antal). Aktiviteter och underhållning av hotellets egna värdar. Litet poolområde med solstolar. Spa, gym och hamam. Bar och restaurang. Rumsservice 08.00-23.00 Frisör. Tvättservice.
Hotellet har en åldersgräns på 16 år.Perfekt för mig som nu då jag har vuxna barn gärna bor på ett hotell för vuxna. Tycker att många är så slappa med sina barn då de är på semester,låter dem skrika och föra ett jädrans liv utan att bry sig.Så detta blir perfekt   


 

Ugnspytt med kryddig korv och pepparrotkräm är en matig och färgglad rätt som dessutom är rik på smak. Med ingredienser som morötter, majrovor, amadinepotatis, cabanossi och rökt bog kommer ingen i hushållet gå hungrig! Servera pytten med den smarriga pepparrotskrämen.


 

Vaniljglass med lönnsirap,har ni inte testat det så gör det,supergott   


Såg ni melodifestivalen i går.Låten med de döva barnen som tecknade var klart bäst tycker jag.

Och såg ni brandmannen Danny ? Shiiiit så snygg han var med bar överkropp i sina branbyxor med hängslen   Hade han bott hos mig så skulle han alltid få gå med bar överkropp   

Men Carola måste du jämt prata om Jesus,det känns inte äkta på någotvis   

Och vann rätt låt ? Jag tycker om Ulrik Munter eller hur Gabriella   


Två saker talar om vem du är...Ditt tålamod när du inte har någonting...Och din attityd när du har allt...


Kram

Carina




Av Carina - 9 mars 2013 19:15

Lördagen börjar nu sakta lida mot sitt slut.Det som återstår är melodifestivalen.Och vet ni jag hade kunnat varit där i kväll och så även på efterfesten.Men alla tyckte inte det var lika roligt som jag att jag blev med bjuden av en annan man så jag får stanna hemma i kväll och dansa i soffan i stället   


 

Dagen började i Strängnäs Svenska Hem Arena.Hundutställning och Tezz blev BÄSTA valp i sin ras.Finalen var vid 15 tiden och vi hade ingen möjlighet att stanna kvar så vi tackade för oss.


 

Köpte denna blomma,eller blomma och blomma ser mest ut som pinnar,men nu blommar pinnarna och jag tycker de är så söta dessa rosa blommor.


 

Fläskkotlett med karamelliserad lök är en festlig lättlagad rätt. Köttet är mört och tillsammans med den karamelliserade löken blir detta till en smaksensation utöver det vanliga! Servera kotletterna med sallad ochklyft potatis.


 

Honungsrostade solroskärnor med skuren frukt

En nyttig och färggrann dessert som du tillagar på under 15 minuter. Skala, skär och blanda den härliga frukten bestående av apelsin, banan och kiwi. Rosta solroskärnorna, ringla över honung och salt och häll dem slutligen över frukten. Klart!


 

I går mumsade jag på jordgubbar som jag doppade i choklad,men jordgubbarna är inte lika goda som våra Svenska jordgubbar.


Ta vara på chanserna du får.

För de kan leda till oanade möjligheter


Hoppas ni får en trevlig och mysig lördagskväll

Kram

Carina



Av Carina - 8 mars 2013 19:00

Internationella kvinno dagen har vi i dag och namnsdagsbarnet är Siv.

Kan ni tänka er att jag haft det namnet - Siv   Men inte nu längre,tog bort det för väldigt många år sedan   

Siv Carina hette jag och jag skämdes för namnet Siv   Satt man hos tandläkaren eller vårdcentralen så var det Siv Karlsson dom ropade på mig och vilken unge vill heta Siv ? Eller som vuxen Siv Andersson.

Jag vägrade att lyssna   Satt kvar i väntrummet tills dom sa mitt rätta namn - Carina

Tillslut fick jag nog och tog helt enkelt bort namnet och i dag är jag glad över detta,då min mamma heter Siv och till henne vill jag inte ha någon som helst samhörighet med.


Denna vecka gick fort,annars tycker jag inte att veckorna går så fort som alla andra tycker att dom gör.

Skönt med helg och förhoppningsvis skinersolen på oss.


Fick remiss i dag till Fysiologlab,ska dit i början på april.   ojojoj på måndag ska jag visa upp tre läkarbesök för min chef som jag måste gå på pga blodtrycket.Har papper på allt så det känns ju skönt.MEN får ändå ont i min mage då hen är så svår.Bara hoppas att hen har en bra dag   


Är väldigt svag för dessa blomstertrappor/stegar.Har alltid velat ha en och har spanat in just denna vid flera tillfällen.Så i dag slog jag till och köpte den.Ska ha den på altanen i sommar,OM den nu blir klar.

Men kunde inte hålla mig utan ställde den nu i köket i väntan på våren/sommaren.


   

Kyckling med aprikoser och citronkräm

Saftiga kycklingfiléer som tillagas i ugn och serveras med bulgursallad med söta aprikoser, zucchini, rödlök och pressad citron. En festlig och enkel måltid som får ytterligare smak av den syrliga citronkrämen.


Det vackra ligger i att vara sig själv...Inte i hur andra upplever din skönhet...Sträva inte efter att bli accepterad av andra...Älska dig själv...  


Kram

Carina

Av Carina - 8 mars 2013 16:30

After work med Eva blev det i går.Vi jobbar inte tillsammans,men vi kom båda direkt efter jobbet för att umgås en kväll.

Vi träffades på söder,där vi flanerade på Hornsgatan och hamnade i olika butiker.

           Green Room var en butik helt i min smak.Självklart så köpte jag med mig några fåglar hem.

 Vi besökte även an lampaffär med väldigt läckra blommor.

     

Jag fick syn på solglasögon i ett skyltfönster och var bara tvungen att testa dem,haha.


 

Vi åt på söders bästa pasta restaurang Celine Italiensk Bistro.Det var super gott.

Anledningen av dagens träff var choklad provning som jag bjöd med Eva på och hon var så rar och hade en present med till mig

 

Så passande eller hur ?


 

Här var vi på Ditt Kaffe och & The Hornsgatan 149


 

Och dessa bitar fick vi smaka medans en man berättade om chokladens resa.


Tack Eva för en super mysig,lite små busig kväll med dig



Vänner har den otroliga egenskapen att alltid se det goda i dig,

när resten av världen gnäller över din personlighet


Kram

Carina


Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards