Carina´s Blogg

Alla inlägg under juni 2012

Av Carina - 11 juni 2012 21:45

Nu är det nära,ja riktigt nära,snart,mycket snart är det SOMMAR LOV  

Jag hoppas verkligen att sommarvärmen kommer snart,för nu har vi det alldeles för kallt.Svårt att klä sig.Vill ju gå barnbent i kjol eller klänning.Men dessa mornar med 10 plusgrader,ger ju knotter över hela kroppen.


På lunchrasten i dag var jag till Länna för att beklaga mig över denna dator som jag nu har i mitt knä.Det tog över en timme och två killar kollade den.Detta resulterade sig i att rektorn ringde och undrade vart jag och Camilla var???vilket fick mig på ett ur uselt humör.Jag sköter alltid mina tider och om jag nu för en gång skull drog över på lunchen och ingen blev drabbad var väl inte detta hela värden. Vilket jag även framförde då jag/vi kom tillbaks.Tyvärr satt denna ilska kvar resten av eftermiddagen....



 

Middagen i dag blev laxfile med tomatpesto och pärlcouscous.Smaksens,tänk vad bra det är att få bestämma vad man ska äta varje dag,för då lagar man ju bara mat man själv gillar  


Efter middagen blev det hundpromenad ner till Grindsjön,satt en stund på bryggan i solen och tittade ut över vattnet.Lite små kyligt för att kunna njuta fullt ut.


Har strul även med intenet som blivit så segt,jag sa bara för någon dag sedan att vilket bra internet telia har. Men det skulle jag nog inte ha sagt.I över en halvtimme har jag suttit med en telia suport och fått hjälp. Nu ska han skicka ett nytt modem.

Åkte till Hemfosa för att hämta Gabriella och nu när jag kom hem för att testa igen så funkade det....Märkligt....


I morgon blir det den hemliga utflykten med jobbet.Ska bli spännande och se om det blir Östermalma.


Kram

Carina

 

Av Carina - 10 juni 2012 21:00

Det blev nästan en helt sömnlös natt.Tänk att tandvärk är bland det värsta jag vet.Och inte hjälpte värktablettern...

I morgon är det jag som ringer tandläkaren och bokar tid.


När jag gick ut till växthuset i morse för att plocka lite salldsblad till smörgåsen fick jag se att en jordgubbe var ätbar

Och eftersom jag vet att Kent var lite sugen på att få den första jordgubben,ja mest för att reta mig, så fick jag snabba mig på att mumsa i mig jordgubben då jag var i växthuset

  HAHA jag hann först   


Anne kom hit vid halv elva.Vi hade bestämt oss redan i går för att besöka Sunes växthus i Tungelsta.Det var första gången som Anne var där och jag är säker på att det inte lär bli den sista.

Köpte med mig lite blommor hem.Som jag sedan har planterat.

   Hade några några blommor innan som jag nu flyttade ut till andra sidan grusvägen.Måste ha lite att titta på då jag ser ut genom köksfönstret

 


För några månader sedan köpte jag dessa ljusstakar/fågelbon.Tycker dom är så söta och jag har ju fått lite dille på fåglar sedan vi flyttade hit så dessa passade mig utmärkt

   Jag tänder ljus varje dag då vi äter middag,samt i vardagsrummet och på toan.Är ett stort fan av tända ljus.


Kent håller på förfullt med altanen,men det fattas en del så i morgon beställer han mer virke.


I dag var det jag som fick stå vid grillen,brukar aldrig hända och det blev så gott så nu får jag tydligen ta över den rollen med.Grillade revbensspjäll som jag penslade in i en underbart god rökig sås

    Väldigt mumsigt blev det.


På morsdag fick jag min glassmaskin av Isabella.Hon visste att jag länge hade velat köpa en sådan.Så i dag blev det äntligen dags att prova denna maskin.Gjorde en jordgubbsglass

    Väldigt gott.Tänk vad mycket gott det finns att äta,bara man har fantasi.


Det är tur att vi bor som vi gör då jag ska rasta alla hundarna fyra taxar och en kopov.Går med dem alla fem på långpromenad ner till sjön.Det blir en rask och fartfylld promenad bara hundarna och jag.


/Carina


Av Carina - 9 juni 2012 19:45

Kuckeliku klockan är sju.Så tidigt vaknade vi i morse och varför då ligga kvar i sängen när man kan gå upp och göra lite nytta???Det var en regning morgon,men det höll tack och lov inte i sig så länge.

Strax innan nio kom Pelle hem till oss.Då var Kenta redan ute och jobbade.

Jag körde Gabriella till Hemfosa,hon skulle i väg till sitt jobb.Sen var det bara hem och kavla upp ärmarna.

Städade huset och tvättade.Har även försökt fått liv i min sega dator,men den vill inte samarbeta med mig så på måndag lämnar jag in den igen.Har i alla fall sparat ALLA bilder på extern hård disk.Vilket jag nu ska ta till vana och göra lite oftare.

Har varit hantlangare av batterier till grabbarna då dom jobbat.Sett till att dom fått kaffe och lunch.

            Det går riktigt bra med bygget av altanen,tycker i alla fall jag som än så länge bara behöver titta på.

Anne kom hit på fika.Alltid lika trevligt att träffa henne.Det blev självklart ett besök hos valparna och jag tror att även hon blev kär.Så snart kanske hon lyckas övertala sin man att bli med tax.Ska försöka lura hit honom också.


 

Nu har jag skördat min första egen producerade sallad ala ljunghem.Tänk att egen skörd smakar lite extra gott.


 

Middagen i dag blev en massa sallad,kycklingfile i currysås och pasta.Mums


/Carina

Av Carina - 8 juni 2012 22:00

Jag är INTE nöjd med min dator sedan den varit inlämnad.Vet i sjutton vad dom gjort med den ??? Jag sitter och skriver, rätt som det är hoppar det jag skriver upp en rad mitt i en annan text. Får inte in bilder på min hemsida   datorn är seg som F-N  .Nej jag får nog åka tillbaks med den igen.


Så fort jag kom hem bytte jag om till bikini.La mig på solstolen i gräset och njöt av solen som värmde min kropp   Älskar denna gula fläck där uppe som visar sig på tok för sällan.


  Nu är allt förberett inför morgondagens bygge av altanen. Det blev Kents bror Pelle som kommer och hjälper till.Tobias skulle på studentfest i kväll,Danne (Kents andra bror) var upptagen, Richard skulle hjälpa sin pappa och fiska med kompisar.

Ja vi får vara glada att Pelle kunde komma.Så slipper jag slita som en man  


Nu snart,ja troligtvis i morgon är denna jordgubbe mogen att ätas upp av mig.Ja den är min,jag ska minsann premiär äta den första jordgubbe som jag skött om med kärlek.


Kärlek,ja kan man bli annat än kär då man ser dessa små varelser ???

   

 


Jag har även bakat i kväll.Jordgubbs cupcakes,mycket goda

   


Kram

Carina



Av Carina - 7 juni 2012 21:00

Det vart en aningen förvirrande dag i dag.Ledig i går,jobbar i dag och då är det torsdag.Fast jag hade velat haft söndag, men är väldigt glad att det är torsdag och inte måndag.

Jobbade med det andra arbetslaget i dag.Där är det övervägande killar och snacket går förfullt om hur en tjej ska se ut.Kunde inte låta bli att höra deras diskution.

Ja jag tycker hon ska ha stora rattar säger en kille.

Jag vill ha en tjej som ser normal ut,det blir bäst för mig

och den tredje säger - Men vad ska hon med stora rattar till? och då hör man några andra killar sucka -MEN ÅHHHH  

Ja dom är ju för söta dessa gossar.

Det blev en utedag,med promenad från Ballingsnäs till Flemingsberg efter en mycket vacker skogsväg.

En riktigt toppendag förmig som gillar att vara ute i bra väder.


Fick sms i dag om att min dator var klar.Så efter middagen åkte jag till Länna för att hämta den och vet ni vad?

Dom tänkte ta betalt.ALDRIG i livet att jag betalar en skada som ni gjort.Vad då hade vi sönder tangentbordet? sa killen

Jajamensan och det betalar jag inte.Ska kolla upp detta sa han och kom tillbaks med min dator efter en stund.

Ja det är tur att man har skinn på näsan och kan säga i från.Rätt ska vara rätt...och jag slappnaturligtvis att betala.

Det blev en sväng till Ica maxi när jag ändå var i dom krokarna.


Trodde det bara var att starta datorn då jag kom hem.Men så lätt var det naturligtvis inte.ÅHHH jag blir galen,men envis som en tax är jag och tillslut lyckades jag få i gång min epost samt internet.


I morgon har vi skolavslutning för de andra eleverna.Kommer att blir ödsligt på skolan de sista dagarna.

Tycker inte riktigt om det,gillar då det är lite liv och rörelse på jobbet.

På tisdag i nästa vecka ska hela skolan åka på sin årliga sommarutflykt.Som vanligt vet vi inte vart ? vi har fått några kryptiska ledtrådar och min gissning blir Östermalma slott.Så nu får vi se om jag har rätt??


Kram

Carina




Av Carina - 6 juni 2012 19:44

Jösses vad vi har jobbat hårt i dag.Varför ska man vila då man är ledig???

Dagens projekt var att riva altan.

Kenta rev och jag bar samt drog bredor i skottkärran.Slet som en riktig byggare gjorde jag   kan säga att det blev ett styrkepass utomhus

     

Jag har även grävt upp buskar och blommor för att flytta dem och plantera dom på en ny plats.

Detta tog i stort sett hela dagen.

Så vi har inte firat Sveriges nationaldag.


Det blev asiatisk middag i dag


   

Asiatiska köttbullar med nudelsallad.I färsen rev jag ner ingefära och hade en halv hackad spansk peppar.Starkt och gott. I nudelsalladen var det röd paprika,morötter,bladspenat,rostade sesamfrön och spanskpeppar.


 

Till efterätt blev det vaniljglass med varma hjortron,MUMS

Hade tänkt göra egen vaniljglass,men hade inte alla ingredienser hemma så det får bli till helgen.


Skönt att vara ledig i dag.Vädret har varit helt perfekt.Känns lite tungt att behöva jobba i morgon.Hade gärna varit ledig en dag till.


Kram

Carina

   

Av Carina - 5 juni 2012 20:00

I dag då eleverna hade idrott ute var det dags för boule.Idrottsläraren Filip sa åt mig att vara med,men jag är ju ingen bouletjej och tycker inte att detta med klot,bollar och puckar är något för mig,så jag försökte slingra mig undan,det gick inte.

Men jisses vilken teknink jag hade,jag vart riktigt impad själv.Jag var till och med duktigare än idrottsläraren  Tror jag ska leta rätt på Kentas boule väska för detta var riktigt kul tycker jag.Efter idrotten tog vi en promenad ,det gäller ju att passa på att vara ute då solen skiner.


Har de sista dagarna tänk på för och nackdelar med mitt arbete och denna tjänst jag har.Lite knepigt att inte kunna bestämma själv när man vill vara ledig,utan går efter skolans mall.

Har ca 65 lediga dagar (förutom lördag,söndag och röda vardagar)med full lön varje år.Skulle jag ha semestertjänst skulle jag endast ha 32 betalda semesterdagar.Så ni förstår nog tjusningen med att arbeta på skola.


Middagen i dag blev pasta med krämig broccoli och parmesanflan,MUMS så gott det var.


Här kommer nu lite bilder från fredagens student

           


Det är så tomt och vi saknar redan våra fina härliga studenter  


Nu är det fotboll på tv och snart ska jag i väg för att hämta Gabriella som jobbat extra.


Kram

Carina  


Av Carina - 4 juni 2012 20:30

Det bor en elefant i vårat hus.

Med tunga stek som dunkar i hela huset tar den sig fram,slänger med snabeln,och för ett fasligtliv utan att veta om det,tror jag.För vem vill väsnas med flit???

Nu pratar jag inte om Kent utan Gabriella.Att en så liten människa kan föra ett sådant liv är för mig obegripligt.

Var rätt trött i går och la mig ca 45 minuter före henne.Hon var bara tvungen att se finalen av BB.Och när det var slut så klampar hon från soffan i vardagsrummet till diksmaskinen i köket,DUNK,DUNK,DUNK öppnar diskamaskinen,jag tror att hon slänger in glaset,DUNK,DUNK,DUNK mot toan,sliter upp dörren,drar igen den med en smäll  PANG!!! där öppnades toalocket,bra att hon utan ord berättar vad som är på G.

Det är ju så att man nästan lyfter från sängen av alla ljud.Så ja Carina försök nu att sova. Får nog ta ett snack med min lilla elefant och be att hon blir en liten tyst mus nästa gång hon ska vara uppe längre än mig.


Nu när sju elever tagit studenten på vår skola,är det nästan skrämmande tyst.Alla är vi trötta,både personal och elever.

Dagarna räknas ner.Tre dagar kvar med eleverna och sammanlagt fem arbetsdagar kvar.

Längtar nu efter ett välbehövligt lov.


Fick mail från en valpköpare i dag,som har ett STORT tävlingsintresse.Han fick sin hund Moltaz till spårchampion i dag och kom nu i kväll förbi på fika och fotografering av sin hund.Blir så glad då valpköparna är så tävlingsinriktade.


Kram

Carina

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards