Carina´s Blogg

Alla inlägg under april 2012

Av Carina - 20 april 2012 15:15

Var i går på ett annorlunda besök.För ca en månad sedan blev jag inbjuden till Konservator Söderman i Tungelsta.Vilka jobb hon gör denna Lena.Mycket duktig och trevlig tjej.

         

 Förutom jag så var dessa kvinnor med,vi är medlem i samma jaktförening och tillhör såklart den kvinliga sektionen.Så detta var en träff bara för oss kvinnor.

   När vi fått se hennes arbetsplats var det dags för fika-morotskaka och kaffe och en massa prat.

Väldigt trevlig kväll med en underbart trevlig Lena Söderman   


Kram

Carina

    

Av Carina - 19 april 2012 16:15

I bland känns livet så fruktansvärt jävla hopplöst.Räkningar som väller in,hundgård som inte ens är halvklar.Valprum som ska byggas och vara klart till mitten på maj.Stressigt på jobbet man ska springa runt i olika klasser hela dagarna och ställa om sig till just den elev man ska möta och vara en bra pedagog för   Så i morse på väg till jobbet brast det för mig,försökte hålla tillbaks mina tårar men det gick bara inte....

Torkade bort dem och försökte att låta glad och hurtig då jag stegade in på skolan.Vill ju inte visa mina arbetskamater att jag varit ledsen och tycker att livet just nu bara är svart.

Men vad har jag att gnälla över,med tanke på Therese som i morgon ska opereras för sin bröst canser.Blir arg på mig själv...Fan skärp till dig Carina,sluta böla över en tom plånbok,stressigt jobb, hundgård som ej är klar och ett valprum som inte påbörjats.


På väg hem pratade jag med en person som i natt haft inbrottsförsök medans den personen sov,men som tackvare uppmärksam granne som i sin tur öppnade dörren och skrämde i väg tjuvarna och denna person i lägenheten slapp få besök av tjuvar.Fy så hemskt att vakna så ? Tänk om personen blivit ihjälslagen för att den kom på tjuvarna i sin lägenhet.

Jag ryser,blir nästan gråtfädig igen.Den här personen törs nu inte vara i sin lägenhet,tänk om dom kommer tillbaks igen. Händelsen är nu polisanmäld och en säkerhetsdörr är beställd,men det tar 1-2 veckor innan dörren sitter på sin plats.

Hatar verkligen tjuvar.Hur kan man bara komma på tanken att vilja stjäla från andra? Lär er vad som är erat och ge tusan i andras saker/pengar.


Om jag nu ska fortsätta gnälla så har jag så ont i min högerarm,tro jag överansträngt mig.Min kropp är inte gjord för hårt arbete   Mormor sa alltid då jag var liten att jag hade filmjölk i mina armar och jag håller fullständigt med henne.Det är nog så illa som lättmjölk i dom   


Kram

Carina

Av Carina - 18 april 2012 20:45

Denna hundgård...Det tar tid,vädret är i mot oss och fy fan vad trött jag är på att fixa med den.Tänk om jag kom hem i morgon eller på fredag och hundgården var helt klar.Då skulle jag blli överlycklig.Men det är och förblir en önskedröm.

Vi har grävt och försökt få den första stocken på plats, som vi sedan ska sätta en till stock på och därefter skruva fast galler väggarna.Vädret från och med fredag och hela helgen blir snöblandat regn i dagarna tre   Så jävlar trist när vi nu har en hel helg utan någonting inbokat.All tid till att göra klart med hundgården. 


När vi höll på med hundgården i kväll så smög denna bock helt obehindrad omkring.

 

Nora ville gärna springa ut till honom.Hon stod och kved på bakbenen -matte jag ser ett rådjur,låt mig jaga honom!!!


Kram

Carina

Av Carina - 17 april 2012 20:45

Åtta veckor eller trettioåtta dagar kvar att jobba ,kan man också säga.Börjar faktiskt att räkna ner arbetsdagarna.

VILL HA SOMMARLOV NU.Att jobba under sådana förhållanden som vi/jag gör i dag är inte kul.Vare sig för mig,elever eller arbetskamrater.

All planering som Camilla och jag gjort denna termin har rasat. Men det är så det är på vår arbetsplats   

Helt slut och rent ut sagt skit trött då jag kom hem.

Ställde mig vid spisen och lagade middag = krämig baconpasta blev det i dag.Väldigt gott.

Det blev en långpromenad med hundarna.Sen fick jag för mig att titta till mitt växthus

 

Oj så mycket torra jordgubbsplantor det var där.I nästa vecka kommer Anna hit och hälsar på så jag kände mig lite manad till att rensa bort det värsta.För den kvinnan har gröna fingrar,och jag vill ju inte göra bort mig helt och hållet.

 

Ja så här såg det ut först

 

Och efter lite rensning blev det så här.Vet ej hur hårt jag kan rensa bort.Vill ju gärna få några jordgubbar till sommaren.

Rätt skönt och rogivande att pula i växthuset måste jag säga.

Ska även försöka odla potatis och tomater.


Läser i en blogg om en kvinna som är ett år äldre än mig.Vi gick i samma skola och är nu vänner på FB.Hon har nu fått besked om en elakartat tumör i bröstet.Fy så fruktansvärt hemskt besked.Helt plötsligt så ställs livet på sin kant.Många tankar går nu till henne och även familjen.Styrke kramar till er.Kämpa nu vännen och var stark,du kommer att fixa detta   


Kram

Carina



Av Carina - 16 april 2012 19:30

Fastän jag fick en extra ledig dag i fredags så försvann denna helg i en faslig fart.Tycker inte att jag hinner med någonting längre.Blir lite ledsen över min tid som jag tror att jag har,och som jag vill få så mycket gjort på,men som bara försvinner i från mig. Vart tar all min tid vägen någonstans???

Hann inte städa denna helg så det fick bli i dag efter jobbet.Så nu är det dammat,dammsuget och golven är torkade.

Har varit till Ica Maxi och hämtat veckans matkasse.Så nu kan jag koppla av en stund.Ska åka och hämta Gabriella vid tåget vid 21 tiden. Men nu ska jag bara sitta och titta på tv.


Det är rätt snurrigt på jobbet nu,personal som slutar och tillfälliga lösningar som nu ska hålla terminen ut.Inte många som är nöjda.Detta tar mycket tid och energi.Man känner sig otillräcklig även på jobbet.


När tiden försvinner i från mig och jag känner mig otillräcklig på jobbet och hemma så är veckans matkasse min STORA räddning.

 

Menyn för denna vecka är:

*Kycklinggryta med balsamicosallad

*Krämig baconpasta

*Rostad fläskkarré och grönsaker mes senapskräm

*Pan Pizza capricciosa med kålsallad

*Bi Bim Bao me kimchi och räkor


Kram

Carina


Av Carina - 15 april 2012 21:00

Vilket vinterlandskap vi vaknade till i går morse.Fint med sommar däck då   Jag skulle i väg till Ansgarsgården i Flen på Avels och uppfödarträff.Blev tveksam till om jag överhuvudtaget skulle våga åka, då vägen utanför var igensnöad och ca 4 km från oss låg första bilen i diket.Tog det väldigt lungt och sakta.Körde i 70 km/tim på motorvägen.Vid Strängsnäs blev det betydligt bättre.Och jag kom fram utan att hamna i diket.I Flen sken solen och inte så mycket som en snöflinga. på marken.

Det var en mycket trevlig dag.Fick följa med Meta hem en sväng innan middagen för att se hennes fina valpar och även de andra hundarna förståss.Tack för det Meta.

När jag åkte hem gick det betydligt fortare.Ja så pass fort att polisen stoppade mig   Från ingen stans dök dom upp bakom mig och blinkade så fint med sina blåljus.Svängde in till vägkanten och stannade.Jaha där rök mitt körkort   

Men vaför kommer dom inte ur sin blinkande polisbil? hur länge ska jag sitta här och vänta? ska jag åka vidare?

Efter en stund,som kändes väldigt lång,kom en polis på passagerar sidan och tittade in på mig genom fönsterutan.

-Vänta lite sa han åt mig. jaja svarade jag.På min sida kom sedan nästa polis.

-Det gick visst lite fort det här.

-Ja det gjorde visst det,varade jag.

Men hade lust att svara.Jag köde så långsamt i morse,så jag tyckte jag hade lite till godo   

-18 km/tim för fort!!!

-mmm svarade jag.

-Vart ska du?

-Hem svarade jag

-Vart har du varit?

-Uppfödarträff,svarade jag (Shit så nyfiken han var då )

-Nu ska vi be att få göra en nykterhetskontroll samt titta på ditt körkort.

-Ja visst självklar sa jag och fumlade fram mitt körkort.Sen kom nästa polis med alkoholblåsaren.Jag var inte det minsta orolig för det.Jag var helt ren,det starkaste jag druckit var kaffe.Och jag skulle aldrig sätta mig bakom ratten med alkohol i kroppen.

-Ja det ser ju bra ut det här.

-Nu får du ta det lite lugnare hem och ha nu en fortsatt trevlig kväll

-Tack för det och jag ska självklart köra betydligt lugnare hem,svarade jag

Och vet ni vad? jag klarade mig utan böter.Så jävla skönt och vad lättad jag blev  

Jag körde så lungt och fint hem sista biten.


Detta är fjärde gången jag klarar mig från polisen.En kväll för si så där 19 år sedan blev jag stoppad två gånger på väg hem från jobbet.Hade inget körkort med mig och båda poliserna sa-OK låt det gå för denna gången.

Tredje gången var för drygt ett år sedan då jag åkte hem på min lunch rast utan bälte och körkort.Även då klarade jag mig och fjärde gången var i går.

Men frågan är om jag klarar mig fler gånger??? Brukar max köra 10 km/tim för fort.Liv rädd att bli av med körkortet.Och bältet är alltid på,annars tjuter det så illa i bilen och körkortet är alltid med.

I dag söndag har Ambra och Diza varit i Södertälje och blivit trimmade/fått sin päls fixad.

Vi fick hjälp av Magnus att köra hem en massa virke till hundgården.Tack för hjälpen Magnus.

Det blev en sen middag,först vid 20 tiden var det klart.Vi grillade vildsvin och åt klyftpotatis till.

Nu ska jag titta en stund på tv. 


Kram

Carina

Av Carina - 13 april 2012 18:24

Har gråtit klart nu.Men så fort jag berättar om denna film/dokumnetär så är tårarna nära.Men tårarna har jag lämnat över till himlen och molnen nu.Fan vad less jag är på detta regnande   

Var till Isabellas jobb i Nykvarn på förmiddagen för att scana in ett diplom.Satt och pratade med Ann-Britt och Tomas,sen blev det lunch tillsammans.Mycket trevligt tack för fint sällskap   

Åkte sedan hem för att hämta Gabriella.Lämnade henne i Skogås och åkte sedan vidare till Farsta för att kolla in min Linne kavaj,men den var för stor.Fanns inte i min storlek 38.

Då jag var på MQ kände jag mig väldigt iaktagen av en kvinna.Men jag försökte att ignorera henne.Tills hon sa Har du jobbat på posten? Det var en stunds tystnad från min sida,hum har jag jobbat på posten? Nej det har jag väl inte? eller jo men visst har jag det svarade jag.Ja, jag tyckte jag kände igen dig svarade Agneta. Ja men det är ju du hej  svarade jag och så var det full konversation.Sen kom även Helene från posten fram och vi hälsade och pratade vidare.Dom var nu glada shopping pensionärer.Vi försökte att minnas tillbaks och kom fram till att det var 1992-1993 som jag arbetade på posten i Årsta.Oj så roligt det var och vilka personal fester olala säger jag   

Ja tänk vad tiden går och trevligt att dom kände igen mig för jag var ju blond på den tiden.


Nu är jag proppmätt och lite trött i ögat.Lagade moussaka till middag och det var väldigt gott.


Ha nu en riktigt trevlig fredags kväll

Kram

Carina


Av Carina - 13 april 2012 08:30

Sitter här och tårana tycks aldrig ta slut.Vilka fantastiska barn/ungdomar och vilka fantastiska föräldrar dom har.Och för att inte minst uppmärksamma dom som arbetar med dem.

En mammas kamp för ett autistiskt barn-Är en film på SVT Play som vi pedagoger skulle se i dag.

Jag har alltid förstått att dessa personer förstår mer än vad vi tror.Viktigt att vi behandlar dem som vuxna och inte daltar eller prata barnspråk utan behandlar dom som om om vore normalbegåvade.Inte tala över deras huvud utan till personen i fråga.

För dom är så smarta,kloka och så otroligt duktiga.

Underbart att se den sista pojken i filmen som inte har kunnat ge uttryck för sina tankar och ord,men via en tavla kan kommunicera.Han vill lära sig spela piano för han har en massa sånger i sitt huvud.

Om ni inte sett denna film så rekomenderar jag er varmt att sen den.


Kram

Carina

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards